Kamperen in de stad

lille

Lekker goedkoop op vakantie is mogelijk door te gaan kamperen, maar wat dacht je ervan als je dit ook in de stad Lille kunt doen? Op vakantie in een prachtig stukje Frankrijk, waar je zowel de drukte als de rust op kunt zoeken. In de bossen rondom de stad kun je er zeker van zijn dat je leuke en gezellige campings kunt vinden, op deze manier proef je meerdere sferen van de stad. Omdat er rond de stad, voldoende snelwegen liggen ben je snel op de plaats waar je wilt zijn. De vele bezienswaardigheden zorgen ervoor, dat je altijd wel iets leuks te doen hebt tijdens je vakantie.

lille

Liefhebber van een braderie

Wanneer je een liefhebber bent van een braderie, dan zit je in Lille helemaal op zijn plaats. In September komen er tot wel drie miljoen mensen naar de plaats, voor de braderie die daar wordt gehouden. De braderie is wereldwijd bekend, en volgens zeggen de grootste braderie die er in Frankrijk wordt gehouden. De stad heeft vroeger naam gemaakt als handelsstad, dit is een van de redenen dat de markten al eeuwenlang in de stad plaatsvinden. Er wordt geschat dat de oorsprong van de braderie, al rond de 12e eeuw ligt. In deze soort is de markt de grootste van Europa.

Lekker shoppen in de stad

Ook om te shoppen in Lille zijn er verschillende mogelijkheden, vanaf het plein in de stad kun je lekker wandelen naar het grote overdekte winkelcentrum. Ben je geen liefhebber van wandelen, dan kun je ook met de metro naar het winkelcentrum toe. Gebouwen in de omgeving hebben een prachtige architectuur, aan de buitenkant van het winkelcentrum bijvoorbeeld zie je niet dat er wel 120 winkels in gevestigd zijn. Het treinstation is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, evenals het metro station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *