Auto verkopen? Volg onze tips!

mazda auto verkopen

Is er sprake van een gezinsuitbreiding en ben je op zoek naar een auto met meer ruimte? Voordat je een nieuwe auto aanschaft, is het slim om je oude auto eerst te verkopen. Natuurlijk kun je ook bekijken of je de auto kunt inruilen. Maar de autoverkoop, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En ga je voor een particuliere verkoop of kies je liever voor een opkoper (https://besteautobod.be/auto-opkopers/)? In deze blog delen we een aantal tips hoe je snel en makkelijk je eigen auto kunt verkopen. 

  1. Bepaal de juiste prijs 

Wat moet de verkoop van de auto jou opleveren? Het is belangrijk om na te denken over de prijs van jouw tweedehands auto. Hang je hier een te hoge prijs aan? Dan zul je weinig klikken krijgen op jouw advertentie. Is de auto te laag geprijsd? Dat kan ervoor zorgen dat potentiële kopers gaan twijfelen over de kwaliteit van de auto. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk de prijs? We raden aan om op zoek te gaan naar auto’s die te koop aangeboden worden met hetzelfde bouwjaar (en natuurlijk van hetzelfde merk en type als jouw auto). Ook zijn er op diverse websites koerslijsten beschikbaar. 

Goed om te weten: Bij een particuliere verkoop van jouw auto is het gebruikelijk om te onderhandelen. Houd er rekening mee dat kopers ook willen onderhandelen over de aankoop van jouw auto. Het kan daarom nuttig zijn om de vraagprijs hoger neer te zetten. Zo blijft er ruimte over om te onderhandelen. 

  1. Verkoopkanaal

Er zijn vele verkoopkanalen mogelijk. Zo kun je (ouderwets) een briefje op je auto plakken met daarop de boodschap dat de auto te koop is (met daarbij jouw telefoonnummer). Wil je een andere auto? Dan kan het nuttig zijn je auto in te ruilen. Wil je veel bereik? Dan raden we een online marktplaats aan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *